©Sophie Richez - Printscreen Ninove App

Stad Ninove zet volop in op Ninoofse Stadsapp om lokale handelaars in de kijker te zetten

De stad biedt een digitaal platform aan om inwoners, lokale handelaars en bestuur sterker te verbinden met elkaar. Burgers kunnen de Ninoofse Stadapp gebruiken voor allerlei zaken: om nieuws uit je buurt te ontvangen, evenementen  in de stad te ontdekken … en om lokaal te kopen, nu zeker in deze Coronatijd! De stad biedt handelaars namelijk de mogelijkheid om via de applicatie hun producten online aan te bieden.

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “Gezien deze ongeziene omstandigheden willen we alles in het werk zetten om handelaars het gigantische potentieel van deze gratis applicatie met e-shopmogelijkheid toe te lichten. De voorbije weken werd een tijdelijk belteam opgericht om handelaars telefonisch te informeren over de verschillende voordelen en hen te begeleiden bij de registratie. We zien het aantal geregistreerde handelaars dagelijks toenemen. De komende dagen zetten we deze belronde verder, om zo uiteindelijk alle handelaars op te bellen.”

Voor handelaars is de applicatie d é plek om het digitale tijdperk te betreden, klanten kennis te laten maken met hun zaak en hen te informeren. Heb je nieuwe producten, doe je een actie, of wil je je weekmenu delen? Dat kan gemakkelijk aangepast worden. Verkoop je jouw producten online of neem je reservaties op? Dat is handig voor jou, én voor je volgers! Doordat de stad beheerder blijft van het platform, zal de Ninoofse Stadsapp verder uitgroeien tot een betrouwbaar en gratis communicatiekanaal van de stad.

Schepen Triest: “Het voordeel van deze app is de verscheidenheid aan informatie die via een smartphone toegankelijk wordt. Het aanbod zal op korte termijn ook nog verder uitbreiden. Zo zullen burgers er bijvoorbeeld de afvalkalender kunnen nakijken. Daarnaast bekijken we momenteel ook de mogelijkheden om administratieve stukken via de app op te vragen en meldingen te maken. Voor handelaars is het een manier om snel en gericht hun klanten op maat te informeren over hun producten en promoties.”

De ‘Ninove app’ is gratis te downloaden in de App Store of Play Store.

©Sophie Richez – Printscreen Ninove App
X