Twee bromfietsen in beslag genomen en een rijbewijs ingetrokken wegens druggebruik in het verkeer.


Geraardsbergen. Op dinsdag 28 april hield de politie van Geraardsbergen/Lierde een verkeersactie in de Moenebroekstraat te Geraardsbergen,   op de N8 te Lierde en de N42 aan de Q8. Twee bromfietsen werden in beslag genomen wegens o.a. druggebruik. Een andere bromfiets kreeg een oplegging van 30 dagen omdat zijn gevaarte was opgedreven. Een andere bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren wegens druggebruik.

Op dinsdag 28 april hield de politie van Geraardsbergen/Lierde een verkeersactie in de Moenebroekstraat te Geraardsbergen, op de N8 te Lierde en de N42 aan de Q8. In totaal werden 448 voertuigen gecontroleerd. 30 bestuurders waren in overtreding. In totaal werden 10 processen-verbaal opgesteld en 4 onmiddellijke inningen uitgeschreven. Een opgedreven bromfiets kreeg een oplegging van 30 dagen. Twee andere bromfietsen werden in beslag genomen wegens druggebruik van de bestuurder, het niet in orde zijn met de verzekering en het niet beschikken over een rijbewijs. Een andere bestuurder mocht na een drugstest zijn rijbewijs inleveren. Twee processen-verbaal werden wegens het overtreden van de coronamaatregelen uitgeschreven. Nog twee andere wegens het verlopen van het keuringsbewijs.

Julien Borremans