1 bewoner positief getest op COVID-19 bij globale corona-test WZC Egmont

“We hebben altijd gezegd dat we transparant willen communiceren en dat doen we na het verkrijgen van de testresultaten voor het ganse WZC Egmont opnieuw”, aldus burgemeester Jenne De Potter.

“Van de 187 bewoners heeft 1 bewoner positief getest op COVID-19. Alle andere resultaten van bewoners zijn negatief. De familie van de besmette bewoner is onmiddellijk ingelicht en de meest strikte beschermings- en voorzorgsmaatregelen zijn genomen. De bewoner stelt het op dit moment goed en vertoont geen symptomen. In samenspraak met de coördinerend en raadgevend arts wordt de bewoner overgebracht naar het dagverzorgingscentrum, dat wij weken terug al als quarantaine-afdeling hebben ingericht. Het personeel verleent zoals steeds de allerbeste zorgen. Ook de familieleden van alle andere bewoners die negatief hebben getest, worden persoonlijk ingelicht van het resultaat van de testen en de algemene situatie in het WZC.” Ook al onze personeelsleden zijn getest. Van de 188 gekende resultaten bij personeelsleden testte niemand positief. Er zijn nog 4 resultaten niet binnen. “We zijn uiteraard erg geschrokken van het positief resultaat van 1 bewoner, maar over het algemeen zijn de resultaten hoopgevend en dit dankzij de doorgedreven inspanning van het toepassen van de hygi ënemaatregelen door de zorgverleners en andere personeelsleden”, aldus de burgemeester. “We denken uiteraard heel hard aan de besmette pati ënt en aan de familie van onze bewoner en duimen dat het goed komt. Achter statistieken en cijfers schuilen immers altijd mensen en gevoelens. Ik dank alle medewerkers van het WZC voor hun grote inspanningen om de beste zorgen te geven aan onze bewoners in de meest veilige omstandigheden”.