Creativiteit bij Brakelse handelaars door corona en moederdag

Bloemen met ontbijtmand via bloemenzaak Ixora en twee bakkers

Voor de bloemenzaken die nog niet mogen open zijn wordt het moeilijk om moederdag te vieren. Er wordt wel creativiteit gevonden om toch iets mogelijk te maken met moederdag. Sandra Romeyns van Ixora in de Kasteelstraat heeft een goed idee.
Sandra: “Men kan een ontbijtmand bestellen met een pakker bloemen. Er werden hiervoor samen-werkingsakkoorden gemaakt met twee bakkers: Koen en Nathalie uit de Wielendaelstraat en bakkerij Nick uit de Kasteelstraat.
De bakkers brengen ontbijtmanden rond maar ook bloemenzaak Ixora.
Meer info kan men terug vinden bij de bakkers of bij
https://www.bloembinderij-ixora-webshop.beWe kunnen wel zeggen dat de ontbijt-manden rijkelijk gevuld zijn.” Bestellen voor vrijdagavond.

Afhaaldienst voor cocktails bij Jo
Om de verveling te doorbreken in deze verplichte sluitingsperiode, begon caf ébaas Jo Van Nieuwenhove van caf é Bij Jo met een afhaaldienst voor cocktails. Onder het motto ‘mix-het-zelf’ worden de ingredi ënten apart aangeboden.
Jo: “Voor 24 euro krijgen de klanten de ingredi ënten voor vier gelijke cocktails. In het pakket zitten de mix en de frisdrank apart. Daarbovenop krijg je een shaker, rietjes, een shotglaasje en ofwel nootjes, nachos, chips,… Uiteraard zit een handleiding in het pakket om de cocktail te ma-ken. Dat kan telefonisch of via Messenger. Momenteel werken we aan een webshop die de klanten zullen kunnen bereiken via onze Facebookpagina. In deze tijden van Covid-19 presen-teer ik ook de Jovid-20. Samen met de Cocktail Maison, Mojito, Doctor Jo, BarbaJoJo, Perfect Pear en Picon” En nu maar experimenteren!