Nu ook babbelbox aan Assistentiewoningen en Zorghotel De Bron Zottegem

Nadat het Woonzorgcentrum van vzw De Bron Zottegem aan de Heldenlaan sinds een tweetal weken over een babbelbox beschikt (zie link), kan nu ook aan het complex van de Assistentiewoningen en het Zorghotel van vzw De Bron in de Marie Popelinstraat (op de zorgcampus achter het AZ Sint-Elisabeth) vanaf morgen dinsdag 5 mei van een gelijkaardige babbelbox gebruik gemaakt worden.

Via dit sas dat ingericht is aan de zijkant van de linkervleugel van het gebouw (zie foto), zullen bewoners en hun familieleden op een veilige manier / afstand elkaar ‘in levende lijve’ kunnen ontmoeten en oog in oog een (priv é-)babbeltje kunnen slaan. Om van de babbelbox gebruik te kunnen maken en teneinde binnenshuis alles veilig en gestructureerd te laten verlopen, wordt echter gevraagd om minstens een dag op voorhand een telefonische afspraak te maken via 09 364 89 09. In overleg met een medewerker van De Bron zullen dan dag en uur voor een babbelboxbezoek (tussen 13u30 en 16u30 uur) geregeld worden. Op die manier kan voor iedereen de nodige quality-time gegarandeerd worden en wordt ook vermeden dat familieleden van verschillende bewoners zich gelijktijdig aan de babbelbox aanmelden. Per babbelboxbezoek wordt max. 30 minuten voorzien.

AANPASSING ‘HUISREGELS’

Met de inrichting van deze babbelbox wordt door De Bron tegemoetgekomen aan de vaststelling dat bij de bewoners de behoefte aan een persoonlijk contact met hun familie alsmaar groter werd. Bezoek in het gebouw zelf blijft immers verboden (voor boodschappen, wasgoed e.d. blijft het inkomsas bemand). Wel mag vanaf deze week, in samenspraak met de coördinerende arts van vzw De Bron, de eigen huisarts er weer in. Ook wordt voortaan toegelaten dat bewoners het gebouw verlaten voor een noodzakelijke verplaatsing (winkel, bank, post, revalidatie) en mits het respecteren van de geldende voorzorgsmaatregelen inzake afstand houden, mondmasker dragen en handhygi ëne. Tevens wordt gevraagd dat zij zich bij terugkeer in het gebouw meteen naar hun flat begeven en niet in gemeenschappelijke ruimtes gaan vertoeven. Onderling bezoek op elkaars flat blijft trouwens ook verboden. Verder voorziet vzw De Bron voor iedere bewoner van de assistentiewoningen gratis een herbruikbaar mondmasker, bovenop het mondmasker dat ook nog via de stad Zotttegem zal bedeeld worden.