Geraardsbergen stapt in de groepsaankoop mondmaskers van de Provincie Oost-Vlaanderen

Levering voorzien eind mei/begin juni


Geraardsbergen. Tijdens de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen spelen mondmaskers een cruciale rol. Het dragen van een mondmasker is vanaf 4 mei 2020 verplicht op het openbaar vervoer, en dit voor iedereen vanaf 12 jaar. Ook op plaatsen waar de social distancing niet kan worden gerespecteerd, beveelt de Nationale Veiligheidsraad sterk aan ze te dragen. Wie geen mondmasker heeft, mag ook een sjaal of bandana gebruiken. De stad Geraardsbergen stapt in de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen. De levering van de mondmaskers is voorzien voor eind mei/begin juni.

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen onderzocht hoe ze haar burgers kan voorzien van gratis maar vooral kwalitatieve mondmaskers, die bovendien door de stad aan een redelijke prijs kunnen aangekocht worden. Er werd rekening gehouden met de mogelijkheid om een filter toe te voegen voor extra bescherming. Verschillende pistes en samenwerkingen werden onderzocht, van samenwerkingen met andere gemeenten tot aankopen van mondmaskers die een goed doel steunen. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt, en stappen we in de groepsaankoop mondmaskers van de Provincie Oost-Vlaanderen. De vooropgestelde datum van levering hiervan is eind mei/begin juni.

We zorgen er voor dat de mondmaskers en mondmaskerfilters op basis van de aanbevelingen van de VVSG op een veilige manier onder de inwoners verdeeld worden. Meer hierover later. Ondertussen blijven ook zelfgemaakte mondmaskers een zeer goed alternatief. Mondmaskers beschermen eigenlijk niet jezelf, maar je omgeving. Het dragen van een mondmasker is dus steeds een aanvulling op de bestaande fysieke afstandsmaatregelen.