Vanaf 11 mei 30 minuten gratis parkeren in betalende zones

Vanaf 11 mei mogen winkels opnieuw open. Ook parkeerbedrijf OPC start dan terug op.  De stad wil  tijdens de verschillende fases van het heropenen van de lokale economie, handelaars blijven ondersteunen. Daarom voert ze vanaf 11 mei nog niet onmiddellijk het gewone parkeerregime terug in, maar zal iedereen tot eind juni 30 minuten gratis kunnen parkeren in de betalende zones. Dit geldt zowel in de stad als de deelgemeenten.

“’Gewoon’ gratis parkeren toestaan zorgt ervoor dat teveel mensen de volledige dag parkeerplaatsen innemen. Met dit systeem willen we ervoor zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen vrij komen, en mensen toch hun inkopen kunnen doen zonder zich zorgen te moeten maken over het betalen van hun parkeerplaats”, verduidelijkt schepen voor parkeerbeleid Alain Triest. De huidige blauwe zones blijven sowieso gratis.

Iedereen zal zijn parkeerkaart moeten leggen.  De maatregel zal kenbaar gemaakt worden door grote borden op de invalswegen en affiches op de betaalautomaten.