Vanaf 10 mei mag elk gezin vier bezoekers kiezen – Update coronamaatregelen

Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) van Zottegem geeft een update van de nieuwe coronamaatregelen op basis van de nationale veiligheidsraad. “De maatregelen versoepelen, maar we zijn er nog lang niet”

Beperkt bezoek

“Vanaf 10 mei mag elk gezin die onder hetzelfde dak woont, 4 andere mensen ontvangen. Dit moeten steeds dezelfde 4 personen zijn. Die 4 andere mensen mogen enkel 1 vast gezin bezoeken. Fysieke afstand houden blijft absoluut noodzakelijk. Bij voorkeur buiten (terras/tuin). Geen bezoek als 1 van de bezoekers of bewoners ziek is. Bijzondere aandacht voor zwakkere mensen. Gelieve deze voorwaarden strikt te volgen! Wees zelf verantwoordelijk!”

Heropening winkels vanaf 11 mei

“Slechts 1 klant per 10 vierkante meter (uitzondering voor kleine winkels). Max. 30min binnen. Mondmaskers zeer sterk aanbevolen in de winkel! Afstand houden. Werkgever is verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van hun werknemers. Boodschappen doen gebeurt alleen, uitzondering voor mensen die hulp nodig hebben mogen worden begeleid of met 1 kind onder 18jaar. Sterk aanbevolen om te kopen in eigen stad. geen funshopping.”

  • Excursies/Toeristische uitstappen blijven verboden.
  • Samenscholingen blijven verboden
  • Afstand houden blijft verplicht
  • De wekelijkse markten blijven tot nader order verboden..
  • Cafe/bars blijven gesloten
  • Tot 31 juli geen sportwedstrijden.
  • Geen onnodige verplaatsingen, zoveel mogelijk thuis blijven, Telewerk blijft de norm.
  • Mondmaskers verplicht bij openbaar vervoer. Sterk aanbevolen in winkels
  • In volgende fase vanaf 18 mei eventueel contactberoepen en openbare markten.