Schepen Els De Turck: ‘We geven lokale handelaars maximale vrijheid om af te wijken van standaard openingsuren’

Koop lokaal

De kleinhandel en dus ook onze lokale Oosterzeelse handelaars zijn onderworpen aan een wetgeving die sluitingsuren en een wekelijkse rustdag oplegt. Het College van Burgemeester en Schepenen werkt pro-actief en lanceert de idee om handelaars meer flexibiliteit te geven om af te wijken van hun huidige openingsuren. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Nog voor de nationale veiligheidsraad de discussie opent om op 11 mei de winkels te heropenen en vandaag nieuwe beslissingen neemt ikv de lockdown heeft het college gisterenavond op voorstel van Schepen Els De Turck unaniem beslist dat we de lokale handelaars maximale vrijheid en flexibiliteit moeten geven om te kunnen afwijken van hun normale openingsuren.

Schepen Els De Turck: “Willen we er voor zorgen dat de social distancing maximaal kan gewaarborgd blijven, dan lijkt een spreiding van het aantal winkelbezoekers een goede maatregel. Uiteraard laten we het over aan elke lokale Oosterzeelse handelaar om zelf te beslissen hier gebruik van te maken en bv langer open te blijven, of op zondag te openen om zo het “winkelhieren” te stimuleren en het aantal klanten in de winkel te spreiden. Ook voor onze inwoners kan het een bijkomende reden zijn om zo veel mogelijk lokaal te kopen! De meeste mensen zijn opnieuw opgestart op het werk, moeten dit combineren met het huishouden en het verder opvolgen van de kinderen en pre-teaching. Dan is het misschien wel handig om ’s avonds of op zondag nog snel een boodschap lokaal te kunnen doen.

Eenvoud siert! Het College wil ook geen ingewikkelde administratieve procedures en rompslomp. De lokale handelaars hebben het al hard te verduren tijdens deze Coronaperiode, dus die hele papierwinkel kunnen ze nu wel missen als kiespijn. Het College keurde dit voorstel unaniem goed en bevoegd Schepen Orville Cottenie zal nu verder bekijken samen met de administratie en in nauw overleg met onze lokale handelaars en Oosterzele Onderneemt hoe we dit praktisch en effici ënt kunnen aanpakken en uitwerken’. Info schepen Els De Turck, 0498 / 12 76 22, info@elsdeturck.be.     Reporter 17