Pictogrammen in Zottegemse winkelstraten verduidelijken enkelrichtingsverkeer voetgangers

Gisteren (zie link) kon je lezen hoe het stadsbestuur van Zottegem extra maatregelen heeft genomen om het winkelen in de centrumstraten vanaf 11 mei zo veilig mogelijk te laten verlopen. Een van de maatregelen was het verplichte een- of enkelrichtingverkeer voor voetgangers op de Heldenlaan, Hoogstraat en Stationsstraat. Dat betekent concreet dat voetgangers verplicht worden steeds in dezelfde richting te wandelen, steeds met de winkels dichtst aan de rechterhand. Dit om zoveel mogelijk tegengestelde bewegingen kruisingen en contacten te vermijden. Om de werkwijze te verduidelijken hebben de Zottegemse stadsdiensten nu pictogrammen op straat getekend die de juiste wandelrichting aangeven.

“Dankzij het schitterende én snelle werk van onze Zottegemse stadsdiensten worden vandaag al de nodige pictogrammen geschilderd in de winkelstraten”, zeggen schepenen Evelien De Both en Evert De Smet (N-VA) en burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Zo proberen we de eerste dag van de heropende winkels aanstaande maandag 11/05 zo veilig mogelijk te laten verlopen: hou dus steeds rechts als voetganger en hoe voldoende afstand van elkaar!”