Rachel De Henau met haar tuin langs Smissenhoek in Erwetegem won in 2016

Zottegems stadsbestuur nodigt uit om de bloemetjes buiten te zetten

Sinds 1991 wordt door het Zottegemse stadsbestuur ieder jaar naar de inwoners toe een oproep gedaan om van de Egmontstad in de zomermaanden ook een heuse bloemenstad te maken. Voor het 30ste jaar op rij dus worden ook ditmaal alle Zottegemnaars uitgenodigd om de bloemetjes letterlijk buiten te zetten en daartoe wordt opnieuw, in samenwerking met de stedelijke middenstandsraad, een bebloemingsactie op touw gezet.

Hierbij gaat het niet in de eerste plaats om een echte wedstrijd maar meer om de waardering voor inwoners die hun beste beentje willen voorzetten om de stad op te fleuren en het straatbeeld aantrekkelijker te maken. Voor deze 30ste editie ligt het accent op de fleurigste voortuin / geveltuin / gevel. Tijdens de zomer, in de loop van juni en augustus, zal een deskundige jury tweemaal langskomen om (enkel) de bloemen in voortuinen, op de voorgevel en/of in bloembakken te beoordelen. Daarbij zal rekening gehouden worden met diverse criteria zoals o.a. kleurencombinaties en vormgeving, verzorging (onderhoud) en bijenvriendelijkheid. De twintig bebloemingen die het best in de smaak vallen, worden beloond met een waardebon die achteraf kan ingeruild worden bij een plaatselijke kleinhandelaar in bloemen en/of planten: ter waarde van 100 euro voor de winnaar, 75 euro voor de geselecteerden 2-5, 50 euro voor de geselecteerden 6-10 en 25 euro voor de geselecteerden 11-20.

Iedere inwoner kan gratis aan deze bebloemingsactie deelnemen en omdat in de voorbije jaren ook prachtige gevel- of voortuinbebloeming opgemerkt werd bij inwoners die niet inschreven voor deelname aan de actie / wedstrijd, wordt een oproep gericht naar alle inwoners die een inspanning leveren om hun gevel, balkon, voortuin extra te bebloemen, om sowieso deel te schrijven. Inschrijven kan tot uiterlijk 24 mei bij de stedelijke dienst toerisme in het stadhuis aan de Markt of door middel van een e-mailt naar toerisme@zottegem.be.