Atheneum Zottegem start met zevende jaar aso ‘bijzondere wetenschappelijke vorming’

Het koninklijk Atheneum Zottegem biedt vanaf volgend schooljaar de opleiding ‘bijzondere wetenschappelijke vorming’ aan.

“Met dit zevende jaar willen we leerlingen die uit richtingen komen met minder wiskunde en wetenschappen voorbereiden op verdere studies in een wiskundig-wetenschappelijke richting. Leerlingen die een richting uit willen waar ingangsexamens afgenomen worden willen we tijdens de uren monitoraat (individuele begeleiding van de leerlingen nvdr) bijstaan om deze examens voor te bereiden”, aldus de directeur Barbara Fernandez. “We zetten hierbij in op een aanpak van blended learning: een mix van contacturen op het atheneum, leerpaden voor begeleid zelfstandig werk thuis en monitoraat. Op die manier willen we de leerlingen laten kennismaken met de manier van werken en studeren in het hoger onderwijs.” Voor de lessen wordt beroep gedaan op  verschillende gedoctoreerde onderzoekers aan en mensen met leservaring in het hoger onderwijs. “Zij kunnen vanuit hun ervaring de leerlingen zeer gericht de nodige wetenschappelijke vaardigheden en een goede studiemethode bijbrengen, waardoor zij met voorsprong hun hogere studies kunnen aanvatten.”

Als tweede primeur gaf de directeur ook nog de opstart van de richting Grieks-Latijn mee. Het KAZ start ook deze richting volgend schooljaar op in het derde jaar. Voor meer info kunt u terecht op de schoolsite kaz.be.