Daisy Brunclair maakte uit solidariteit reeds 1300 herbruikbare mondmaskers.

‘Het enige wat ik vraag is dat ze me het materiaal leveren.’


Geraardsbergen. Daisy Brunclair — een alleenstaande vrouw met twee kinderen — heeft voor de inwoners van deze stad reeds 1300 hernieuwbare mondmaskers gemaakt. ‘Ik doe het gratis uit solidariteit met de inwoners van deze stad,’ vertelt de sympathieke dame, ‘Het enige wat ze moeten leveren is de stof en wat elastiek.’

Aanvankelijk maakte ze een partij mondmaskers voor de stad Geraardsbergen, maar weldra kwamen de vraag naar mondmaskers vanuit alle uithoeken van de Oudenbergstad. Winkels, bedrijven en organisaties schoven aan voor de mondmaskers van Daisy. ‘De vraag is hoog,’ vertelt ze, ‘Sinds eind maart heb ik reeds 1.300 mondmaskers gemaakt.’

Daisy Brunclair heeft intussen nog een huishouden te managen. Ze werkt dag en nacht. ‘Momenteel doe ik het wat rustiger aan. Ik maak nog mondmaskers voor mensen die het moeilijk hebben.’ Daisy is uitgerust met een naaimachine. ‘Mijn machine heeft bijna onophoudelijk gedraaid. De draad, de elektriciteit en het werk is mijn bijdrage voor het bestrijden van het coronavirus.’

Wie niet weet waar een mondmasker te kopen, kan bij Daisy terecht via haar Facebookaccount: Daisy Brunclair

Julien Borremans