©RV - Helpende hand

Mondmaskeractie aanleiding tot oprichting Forza Ninove Solidair

Forza Ninove heeft beslist om naast haar politieke werking ook een sociale werking op te starten. Deze structuur zal werken onder de naam Forza Ninove Solidair.

“Het idee ontstond na onze mondmaskeractie waarbij in totaal 4.000 speciale mondmaskers werden uitgedeeld aan de rustoorden, gezondheidswerkers en Ninoofse burgers. Het succes van deze actie en de dankbare reacties die we mochten ervaren hebben er ons toe bewogen om dit initiatief een structureel karakter te geven via de oprichting van Forza Ninove Solidair.

Het is de bedoeling om jaarlijks een aantal sociale acties op poten te zetten die gericht zijn op bepaalde doelgroepen.

Dany Goessens, secretaris van Forza Ninove en Lid van het Bijzonder Comit é voor de Sociale Dienst (het vroegere OCMW) werd aangesteld als Coördinator van Forza Ninove Solidair.” vertelde Guy D’Haeseleer.

©Forza Ninove – Dany Goessens

Helft van de inkomsten van Forza Ninove naar sociale projecten

De politieke partij Forza Ninove zal de helft van al haar inkomsten (afdrachten mandatarissen, lidgelden en opbrengsten eetfestijn) voorzien voor de werking van de sociale acties van Forza Ninove Solidair. Er wordt gestreefd naar drie acties per jaar.

Een volgende actie staat al op het programma. We werken aan een initiatief om de Horecasector te ondersteunen.