Mondmasker-machine op gang getrokken

De eerste levering mondmaskers die gratis zullen verdeeld worden onder de inwoners van Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem is aangekomen. Medewerkers van de stad Zottegem zijn onmiddellijk aan de slag gegaan met het verpakken en verdelen ervan.

“In de pakketten die gebust zullen worden zitten mondmaskers, extra filters en ook een infofiche over het correct verbruik”, geeft Zottegems burgemeester Jenne De Potter (CD&V) mee. “Vandaag en morgen vinden de eerste inwoners hun pakket in de brievenbus. De volgende leveringen van maskers bij ons is voorzien voor volgende week vrijdag en de vrijdag erna. We bedelen dan opnieuw zo snel mogelijk. In totaal verpakken en verdelen we meer dan 60.000 mondmaskers voor onze politiezone. Dat is een grote logistieke operatie die enige tijd vraagt. Niet iedereen kan dus even snel zijn of haar mondmasker krijgen.”