Politie rolt illegaal caf é in Schendelbeke voor de tweede maal in één week op. De betrokkenen riskeren een strenge straf.Geraardsbergen. De politie van Geraardsbergen/Lierde rolde op dinsdag 5 mei een illegaal caf é in Schendelbeke op. De politie moest in een priv éwoning tussenkomen, waar het de gewoonte was dat familieleden en dorpsgenoten elkaar op regelmatige basis zagen om alcoholische dranken te nuttigen. Deze keer werden op zaterdag 9 mei in dezelfde woning vijf mensen opnieuw betrapt, aangevuld met twee nieuwe mensen. Diegenen die voor de tweede maal werden betrapt riskeren een strenge straf. De twee anderen krijgen een minnelijke schikking van €250.

Een hercontrole aan de woning maakte al snel duidelijk dat het gisteren (09/05) opnieuw prijs was. Ook nu zaten de bewoners met 2 anderen samen alcohol te drinken en werd er totaal geen rekening gehouden met de afstandsregel.
‘Indien je burgers – die de quarantaineregels niet naleven – op heterdaad betrapt en dergelijke hoge boetes uitschrijft, denk je dat zij hun lesje wel hebben geleerd. Helaas  moesten we gisteren (09/05) vaststellen dat dat niet altijd zo  is en je écht wel hardleerse burgers hebt” zegt Jan Lauwaet, hoofd Buurtpolitie bij politie Geraardsbergen/Lierde.

De 2  aanwezigen –  andere personen dan  degene die op dinsdag 5 mei werden betrapt –  kregen een boete van  250 euro. De 2 bewoners werden gearresteerd door de politiediensten en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Na verhoor werden ze door het parket Oost-Vlaanderen gedagvaard in snelrecht. Binnenkort zullen ze zich mogen verantwoorden voor de rechtbank.

Ook burgemeester De Padt  is niet te spreken  over  dit voorval en noemt het gedrag  ronduit verfoeilijk.  “Op deze manier het leven  van anderen en ook van zichzelf in gevaar brengen, is heel dom en onverantwoord!  Vooral als  het dan  willens en wetens  is.  Een zware bestraffing is  aangewezen!”  zegt de burgemeester kordaat.

Julien Borremans