Politie rolt illegaal caf é in Schendelbeke voor de tweede maal in vijf dagen op.


Geraardsbergen. De politie van Geraardsbergen/Lierde rolde op dinsdag 5 mei een illegaal caf é in Schendelbeke op. De politie moest in een priv éwoning tussenkomen, waar het de gewoonte was dat familieleden en dorpsgenoten elkaar op regelmatige basis zagen om alcoholische dranken te nuttigen. Deze keer werden op zaterdag 9 mei in dezelfde woning vijf mensen opnieuw betrapt. Communicatieverantwoordelijke voor de politie Geraardsbergen/Lierde Karolien De Turck bevestigt de feiten.

Hoewel de regels inzake Corona ondertussen al weken gelden, wanen zich nog steeds burgers boven de wet! Zo moesten de politiediensten gisteren (9/05/2020) andermaal tussenkomen in dezelfde priv éwoning te Schendelbeke, waar de politie van Geraardsbergen/Lierde reeds op dinsdag 5 mei een inval deed. Deze keer werden op zaterdag 9 mei in dezelfde woning vijf mensen opnieuw betrapt.

In de Dagmoedstraat was het de gewoonte om dagelijks samen te komen met familie én dorpsgenoten om gezamenlijk alcoholische dranken te verbruiken. Zelfs na de inval van de politie en de minnelijke schikking van €250 per persoon, weigeren de betrokken in te binden. Communicatieverantwoordelijke voor de politie Geraardsbergen/Lierde Karolien De Turck was reeds verschillende malen erg duidelijk: ‘Hoewel we sinds 4 mei gestart zijn met fase 1 van de exitstrategie en er dus een eerste versoepeling van de richtlijnen is, blijven samenscholingen of feestjes zoals deze absoluut verboden!’

Karolien De Turck bevestigt de feiten. Van zodra er een offici ële persmededeling wordt vrijgegeven, geven wij meer details.

Julien Borremans