marktdag Gijzenzele

Voedingskramen in Gijzenzele en Moortsele

Burgemeester Van Durme houdt voet bij stuk: Hij blijft zich inzetten voor de marktkramers!

De burgemeester van Oosterzele besloot vorige week dat de markt met enkel voedingskramen – met strikte toepassing van de Coronaregels –   in Gijzenzele (2 kramen)   en Scheldewindeke ( 4 kramen) vanaf 11 mei terug door kunnen gaan.

De nationale veiligheidsraad van 6 mei blijft echter formeel: Markten blijven alsnog verboden, behalve de voedingskramen die nodig zijn voor de voedselvoorziening waar geen voedingszaken aanwezig zijn. De burgemeester kan beslissen op basis van de noden van zijn gemeente of een voedingskraam   al dan niet noodzakelijk is in het kader van de voedselbevoorrading.

Omdat de burgemeester, gesterkt door zijn voltallig schepencollege, deze regeling correct wil toepassen laat de burgemeester tijdelijk de voedingskramen   opschuiven naar deelgemeente Moortsele, waar geen supermarkten of andere voedingszaken aanwezig zijn. “Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat onze bevolking van de kleinere deelgemeentes de nodige voedingswaren kunnen aankopen op wandelafstand. Op maandag voedingskraam   in Gijzenzele en op woensdag voedingskramen op het Tramplein te Moortsele, beiden ook op korte afstand voor de inwoners van onze kleinste deelgemeente Landskouter.”, aldus burgemeester Van Durme. Ook is kippenkraam Knudde op woensdagvoormiddag 13 mei open aan de Gaverse steenweg 118 te Windeke. Ook daar worden de coronaregels toegepast.

“Ik voel me gesterkt door de inwoners van deze gemeente en hoop dat dit een duidelijk signaal is naar de overheid dat deze voedingskramen met verse producten broodnodig zijn voor de bevolking. Ik ben alvast paraat aanstaande woensdag in Moortsele!”, aldus Pascal Janssens van het viskraam.   Gelieve de coronaregels strikt toe te passen op het Tramplein !  Door ziekte van Etienne De Backer zijn moeder Antoinette   die jarenlang wenskaartjes verkocht op de markt in Windeke zal het voedingskraam van Etienne niet staan op het Sint Bavoplein van Gijzenzele nu maandag. We houden u op de hoogte.

Wel   is kippenkraam Cnudde op woensdagvoormiddag open aan de Gaverse stw 118 te Windeke. Ook daar worden de coronaregels toegepast.   Reporter 17