Muzikids Zottegem organiseert veiling om coronacrisis te overleven

Omdat het zeer hard getroffen wordt door de coronacrisis organiseert Muzikids een veiling van schilderijen van jonge leden/kunstenaars. Je vindt de veiling via deze link.

Vzw Muzikids, meer info via www.muzikids.org werd in september 2010 opgericht door Bert De Cock met als doel kinderen en jongeren plezier te laten beleven aan muziek. De vzw organiseert kampen, workshops en optredens, steeds in functie van onze doelgroep.

“Dat deze crisis iedereen treft, is duidelijk. Ook Muzikids wordt zwaar getroffen door de lockdown”, aldus Bert De Cock   “Alle workshops zijn afgezegd, concerten werden geannuleerd en de paaskampen konden uiteraard niet doorgaan. De kosten die gepaard gaan met de voorbereiding, zijn uiteraard wel gemaakt. Daarbij komt dat we sowieso een groot deel van onze toekomstige inkomsten zien verdwijnen. We zullen blij mogen zijn als er deze zomer 3 van de 12 muziekkampen kunnen doorgaan. In tussentijd zaten we uiteraard niet stil. Er werd muziek gecomponeerd en gratis aangeboden aan iedereen (zowel voor muzikanten, als voor de zingende jeugd). Inmiddels werden onze lockdownliederen al meer dan 100 000 keer beluisterd. Hoewel we niet weten wat de zomervakantie zal brengen, zijn de voorbereidingen volop bezig. Helaas merken we dat dit budgettair heel moeilijk wordt door het mislopen van heel wat inkomsten. Maar… ook daar hebben we iets op gevonden! We vroegen 10 jonge kunstenaars om een schilderij te maken op een canvas. Deze schilderijen gaan we hier online veilen, om de werking van vzw Muzikids te kunnen garanderen. Het principe is heel eenvoudig: 1) Bekijk de foto’s. 2) Reageer op de foto om een bod te plaatsen. 3) Wie het hoogste bod heeft op zondag 17 mei 2020 (middernacht), koopt het schilderij. Uiteraard hopen we dat iedereen dit op een eerlijke manier aanpakt. Team Muzikids dankt jullie!”