Illustratieve afbeelding © Pixabay

Zottegems machinepark vernieuwd en uitgebreid

Het Zottegemse stadsbestuur heeft onlangs beslist om het machinepark van de stedelijke technische dienst uit te breiden met een multifunctionele stoomreiniger (kostprijs zo’n 40.000 euro). Het betreft een heetwatersysteem op aanhangwagen dat hoofdzakelijk zal ingezet worden voor alternatieve onkruidbestrijding. Daarnaast kan het toestel ook gebruikt worden voor reiniging van stadsmeubilair, onderhoud van straatverharding in het stadscentrum (zowel klinkers als kandelastenen), schoonmaak van monumenten en het verwijderen van kauwgom en groenaanslag.

Ter vervanging van de oude die haar beste tijd had gehad, werd eerder ook al bij de bvba Nino Trac in Denderwindeke een nieuwe mini-graafmachine aangekocht (ca. 35.000 euro), hoofdzakelijk bestemd voor het graven van putten op de stedelijke begraafplaats. Ten behoeve van de groendienst werden bij de firma Van Dyck in Houtvenne een houthakselaar met trekhaak (39.000 euro) en bij de bvba Marijsse & zoon in Oosterzele een multifunctionele zitmaaier (42.500 euro) aangekocht, ook voor o.a. verticuteren en ruimen van bladeren.

In verband met openbaar groen kunnen we verder nog meegeven dat (zoals ondermeer voor de Bijlokewijk het geval is) ook voor het periodieke groenonderhoud in de nieuwe wijk Lelie op een externe firma een beroep gedaan wordt. Hiervoor is met de firma Wouter Matthys uit Velzeke aan wie dit ook al in de voorbije twee jaar was toegewezen, nu een raamcontract voor 3 jaar afgesloten (kostprijs 25.000 euro per jaar).