Groen kiest resoluut voor een Verkeersvrij centrum


Geraardsbergen. Groen Geraardsbergen heeft altijd gepleit voor een autovrij centrum. In die zin staat Groen positief tegenover de corona-maatregel om het centrum, zij het weliswaar maar tijdelijk, autovrij of -luw te maken.   Het is alleen jammer dat dit gebeurt zonder enige vorm van overleg. Men wist dat we hoe dan ook naar versoepelende maatregelen zouden gaan, men kon van de tussentijd gebruik gemaakt hebben om afspraken te maken. Patrick Franceus – voorzitter van Groen Geraardsbergen – laat er geen gras over groeien: ‘Ook hier is weinig sprake van participatie en geeft men de tegenstanders voer om zich nog sterker te keren tegen de idee van een autovrij centrum. In het verleden heeft Groen aan het beleid ook een concreet plan doorgestuurd rond fiets- en schoolstraten. Ook al is het een tijdelijke maatregel, hoopt Groen op meer en dat dit al niet bij een eerste evaluatie diplomatisch van tafel wordt geveegd.’

Julien Borremans