90% van kleuters in Merelbeke kan starten in school van eerste voorkeur

In maart ging Merelbeke voor de tweede keer op rij van start met de digitale aanmelding voor het basisonderwijs. Maar liefst 110 Merelbeekse instappers kunnen starten in de basisschool van eerste voorkeur.
Alle 121 aangemelde Merelbeekse instappers, geboren in 2018, kunnen in het schooljaar 2020-2021 starten in een van de opgegeven voorkeurscholen. Alle Merelbeekse scholen samen konden maar liefst 368 plaatsen aanbieden voor instappers. 135 kinderen konden gebruik maken van de voorrangsregel als broer of zus of als kind van een personeelslid.
10 aangemelde kinderen kunnen terecht in de school van tweede voorkeur en 6 kinderen kregen een school in Gent toegewezen. Omgekeerd vonden 17 Gentse instappers een plaats in een school in Merelbeke.
“We zijn zeer blij met deze resultaten”, verklaart schepen van Onderwijs Isabelle Van De Steene. “Door te werken met een digitaal aanmeldsysteem kunnen heel wat ouders zonder te kamperen terecht in hun voorkeurschool. Door de coronacrisis kon onze helpdesk bovendien langer open blijven en gezinnen helpen die de deadline gemist hadden. Zo konden we gelukkig nog enkele gezinnen verder helpen.”

Definitieve inschrijving
Kreeg je kind een plaats toegewezen in een school? Dan kun je je kind inschrijven tussen 4 mei en 26 mei. Door de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om dat rechtstreeks op de school zelf te doen. Alle Merelbeekse scholen hanteren de volgende inschrijvingsprocedure:
De school waarvoor je een ticket ontving, neemt telefonisch contact op met jou.
Je spreekt af met de school of jullie de inschrijving online of per post kunnen vervolledigen.
Je bevestigt na het telefoongesprek de inschrijving van je kind per e-mail of per brief aan de school.
Je kind behoudt definitief zijn of haar plaats in de voorkeurschool.
De school brengt je op de hoogte van een terugkommoment om de inschrijving administratief in orde te brengen. De datum daarvan is afhankelijk van de coronamaatregelen.

Vrije plaatsen
Heb je je kind niet digitaal aangemeld en ben je nog op zoek naar een school? Dan kun je vanaf 29 mei contact opnemen met een school die nog vrije plaatsen heeft. De vrije plaatsen kun je raadplegen op www.merelbeke.be/meldjeaan vanaf 28 mei.
Kun je daarbij hulp gebruiken? Neem contact op met de helpdesk op 09 210 33 50 of info@sociaalhuismerelbeke.be.