Illegale opslagplaats aan de Langestraat te Lierde binnengevallen door de Algemene Administratie Douane en Accijnzen.

Bij een gecoördineerde actie in Dilbeek, Vorst en Lierde werden dinsdag 12 mei 2020 verschillende illegale fabrieken en opslagplaatsen binnen gevallen.

In een achterin gelegen loods van een voormalige schrijnwerkerij aan de Langstraat te Lierde werden 1700 kg versneden tabak, 1100 kg suiker, 1000 kg shisha voor gebruik in e-sigaretten en 11 containers glycerol gevonden. De Civiele Berscherming kwam de loods leegmaken.

Terzelfder tijd werd te Dilbeek een illegale fabriek ontmanteld waar men niet minder 6600 kg shisha aantrof. Alsook nog 6800 kg versneden tabak en een machine om tabak te versnijden en ontelbare lege verpakkingen voor e-sigaretten navullingen.

In Vorst werd de hand gelegd op 3000 kg shisha. Verder trof men ook daar allerlei producten en verpakkingsmateriaal aan voor het vervaardigen van illegale rookwaren.

Bij deze drie invallen samen werd 11 ton shisha en 7 ton versneden tabak in beslag genomen wat goed is voor 3,25 miljoen euro ontdoken accijnzen. De in beslag genomen machines zullen eventueel ook verkocht worden.

Tijdens deze gecoördineerde actie werden tevens vijf personen aangehouden.

Bron: HLN

Dank Antoine & Pascale voor de foto’s