Vanaf morgen terug met de wagen het centrum in.

'De binnenstad lag er twee dagen verlaten bij.'


Geraardsbergen. Vanaf morgen is het centrum van Geraardsbergen terug bereikbaar voor de wagens. Vorige week sloot het stadsbestuur een aantal straten af voor het autoverkeer. ‘De maatregelen die op maandag 11 mei werden ingevoerd om het winkelen vooral veilig te laten verlopen, worden hiermee opgeschort. Je zal wel nog kunnen parkeren met een blauwe kaart, want tijdelijk wordt het ganse centrum blauwe zone, dit wil zeggen, niet langer dan 2 uur parkeren. De regels van social distancing blijven gelden en het dragen van een mondmasker blijft aanbevolen.’

De aangekondigde maatregel stuitte vorig weekend op hevige kritiek van de handelaars en van heel wat inwoners. De maatregel ging gisteren – maandag 11 mei – van start, maar was zeker geen succes. De binnenstad lag er twee dagen verlaten bij. Het stadsbestuur zwicht voor de kritiek en stelt het stadscentrum open voor alle verkeer.

Julien Borremans