Schoolbestuur St-Franciscus koopt parochiehuis Strijpen

De vzw Sint-Franciscusscholen, waarvan de Andreasschool Strijpen deel uitmaakt, heeft het parochiehuis van de VZW Parochiale Werken in Strijpen aangekocht.

E.Z. Beatrijs, voorzitter schoolbestuur: “Het parochiehuis bevindt zich net voor de school en is daardoor perfect gelegen. Wij geloven in de groeimogelijkheden van deze school gezien de uitstekende bereikbaarheid, net buiten het stadscentrum.” Directeur Inge Rouckhout: “Mede dankzij de steun van de ouderraad werden al heel wat renovatiewerken aan de school uitgevoerd. De daken werden vernieuwd, de klassen opnieuw ingericht, er werden nieuwe ramen geplaatst… De vernieuwing van de speelplaats met de daarbij horende tuin, staat nog op de agenda van de school. De Andreasschool was voor de aankoop niet zichtbaar vanaf de straat. De aankoop van het parochiehuis maakt de school nu compleet!”.

Het parochiehuis biedt mogelijkheden voor refter maar is dringend aan verbouwing toe. De school heeft grote plannen met het parochiehuis. De basisschool wil in de toekomst ten volle gebruik kunnen maken van dit parochiehuis: een volledig ingerichte refter, extra klaslokalen die multifunctioneel zijn en uitgerust met alle moderne toepassingen. Het architectenbureau AIT uit Oombergen is al gestart met een voorontwerp.

Jacques Maes, Voorzitter van de vzw Parochiale Werken: “Onze vzw beheert al enkele jaren het parochiehuis. Wij hebben de voorbije jaren altijd uitstekend samen gewerkt met de school. Wij hebben dan ook bewust ervoor gekozen, nu de vzw ophoudt te bestaan, het gebouw te kunnen verkopen aan de school, die voor ons een bevoorrechte partner was en is. Wij kijken dan ook uit naar het “renovatie project” van dit parochiehuis en een verdere samenwerking tussen de school en alle parochiale verenigingen.” Coördinerend directeur Christ Meuleman: “De school van Strijpen heeft vele troeven voor ouders die het stadscentrum willen vermijden: uitstekende bereikbaarheid in een veilige schoolomgeving, landelijk gelegen, charmante klasjes en een gemotiveerd leerkrachtenteam.”