Sociale tweedehandswinkel Ommekaar Zottegem opent op 19 mei de deuren

De sociale Ommekaar-tweedehandswinkel in de Nijverheidsstraat in Zottegem heropent op dinsdag 19 mei. Enkel in de namiddag.

De vzw Welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt wil vanuit een christelijke inspiratie de meest kwetsbaren in onze samenleving ondersteunen vanuit 2 pijlers: de voedselhulp Lichtpunt en de tweedehandswinkel Ommekaar. “We verkopen tweedehandskledij en andere artikelen aan zeer sociale prijzen om kansarmen de gelegenheid te bieden zich de meest noodzakelijke goederen aan te schaffen”, aldus Jean-Marc Cosyns van vzw Welzijnswerk over de tweedehandswinkel. “Met de opbrengst van de verkoop steunen we projecten die de zelfredzaamheid van kansarmen vergroten. Door het stimuleren van hergebruik van goederen willen wij mensen gevoelig maken voor duurzaamheid en zorg voor het milieu.”

“Nu de regering groen licht geeft voor de heropstart van de winkels wil de parochiale vzw Welzijnswerk Ommekaar ook haar activiteiten graag hervatten. Onze tweedehandswinkel zal terug open zijn vanaf 19 mei a.s. Wij openen voorlopig alleen in de namiddag (dinsdag tot en met vrijdag van 14 tot tot 17.45 uur en zaterdag van 14 tot 16.45 uur) en zullen uiteraard de veiligheidsmaatregelen die de regering ons oplegt of aanbeveelt ook doorvoeren in de winkel: verplicht mondmasker, handontsmetting, 1 persoon per gezin en maximum 5 personen tegelijk in de winkel.”

“Onze vrijwilligers kijken er naar uit om jullie in alle veiligheid te ontvangen. Wanneer wij samen onze sociale verantwoordelijkheid opnemen, zal de winkel binnenkort misschien weer ganse dagen open kunnen zijn.  Meer nieuws kan je lezen op onze website www.ommekaarzottegem.be. Alvast heel van harte welkom vanaf dinsdag 19 mei.”