Freddy en dochter Lina

Freddy Sadones tokkelt wat af in deze coronatijden en vindt schoolkameraden terug

Social media brengt vrienden van weleer samen

Freddy Sadones afkomstig uit Opbrakel maar nu woonachtig in Zottegem-Strijpen tokkelt wat af op facebook.
Freddy: “Wat als een grap begon, begint stilaan tot iets moois te komen, in deze tijden van corona.
Het verhaal: Op zondag 29/03/2020 zat ik wat te tokkelen op facebook en ineens zag ik een foto passeren van een klasgenoot uit 1974. (46 jaar geleden).
Er werden met bepaalde klasgenoten van toen enkele chats gevoerd, met als kers op de taart een klasfoto uit 1974 !! Juffrouw Marie-Paule was toen de juf van dienst.
En toen ging het razend snel.
Freddy: “Ik nam de fakkel over en zocht alle klasgenoten op via facebook, google, 1207, via telefoons, via brieven, via info van mijn moeder op gezegende leeftijd van 92, maar haar gedachten zijn nog in OPBRAKEL, historicus Eric Van Cauwenberge, die zelfs al een boek geschreven heeft over ‘900 jaar Opbrakel’ verder ook nog de hulp van alle klasgenoten die meehielpen met de zoektocht. Even had ik gedacht om een drone te gebruiken.”
Wat hebben we nu bereikt
Freddy: “Na intensief opzoekwerk, soms dag en nacht, had ik ze na 1 maand allemaal teruggevonden. Van de 20, zijn er nog 19. E én iemand is helaas overleden. RIP Nancy! ‘Dit leidde dat ik een eigen gesloten facebookgroep oprichtte: ‘Ons eerste leerjaar 1974’ Tot vermelding in fb ‘Opbrakel leeft’.
Sindsdien is het elke dag volle bak in de groep, met een stortvloed van anekdotes, foto’s en soms ook paar geheimpjes…. Maar dat mag ik niet verklappen…. Ik ben zo slim om deze via priv é-chats te voeren. Ik noteer alle gegevens in mijn dagboek, om nadien te kunnen gebruiken als zwijggeld. Wijlen onze pastoor Jules De Geyter zou zich omdraaien in zijn graf als hij dit alles verneemt.
En dan is het verder begonnen: een verhaal waar het begint, maar waar ik het einde nog niet van kan voorspellen.”
Volgende initiatieven zijn al in wording
Freddy: “ reunie in oktober: bezoek aan ons oud schoollokaaltje (met een aperitiefje op de koer, en als we stout zijn moeten we op de rooster staan, geknield en met onze handen op het hoofd. Verder plannen we een gezamenlijke lunch in een plaatselijke brasserie, gevolgd door een bezoek aan een plaatselijk caf é waar we kunnen ‘uitbuiken’. Of sommige nadien een plaatselijke B&B gaan boeken, laat ik aan hun beslissing over.”
Wat komst er nog allemaal af
Freddy: “- mogelijks reportage over deze zoektocht in Iedereen Beroemd van VRT
– fotocollage van alle ontvangen foto’s uit die tijd, al dan niet in boekvorm via Kruidvat
– bedrukking T-shirts met klasfoto erop
– compilatie met aan-iedereen-een gelinkt liedje
Heel veel werk, nog elke dag, maar MET PLEZIER gedaan. Corona kan soms toch nog positieve zaken veroorzaken, gezien we in ons ‘kot’ moesten blijven.”
Wij kijken alvast uit naar de reünie voor de foto van 2020.