Vanaf 18 mei beperkt bezoek toegelaten in woonzorgcentrum Egmont

De stad Zottegem laat weten dat er vanaf maandag 18 mei bezoek is toegelaten in woonzorgcentrum Egmont. Beperkt weliswaar en onder strikte voorwaarden.

Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) benadrukt dat het garanderen van ieders veiligheid prioritair blijft. “Omdat we alle succesvolle inspanningen om het virus buiten te houden niet verloren mogen laten gaan”, zegt hij. “Elk bezoek is steeds op afspraak. E én bezoeker per bezoekmoment en dit maximaal 1x per week op een vast moment en gedurende maximaal 30 min.   Alle bezoek zal plaatsvinden in een specifiek voorziene ruimte of plaats met extra beschermingsfaciliteiten.”

Uiteraard blijven de hygi ënemaatregelen van toepassing: mondmasker dragen, handen wassen en fysiek contact is niet toegestaan. Enkel indien noch de bewoner, noch de bezoeker 14 dagen voor het bezoek geen symptomen vertoonde of er geen sprake is van een (vermoedelijke of bevestigde) COVID-19 besmetting.

“We kunnen de deuren nog niet volledig wijd open zetten maar dit is een eerste voorzichtig stapje vooruit,” vult schepen van Sociale Zaken Peter Vansintjan (CD&V) aan. “We hebben een evenwicht gezocht tussen het menselijke aspect en de essenti ële veiligheid en rekenen daarbij op ieders verantwoordelijkheidszin en discipline om de bezoekregeling in goede banen te kunnen leiden.;”  

Praktisch

Het maken van een afspraak is mogelijk vanaf donderdag 14 mei. Het bezoek zelf is mogelijk vanaf maandag 18 mei, na bevestiging van de afspraak. Familieleden van de bewoners worden ook schriftelijk op de hoogte gebracht van de aangepaste maatregelen.