Herzele neemt deel aan De Grootste BuurtBistro

De horecasector wordt hard getroffen door het coronavirus. Restaurants en caf és blijven tot nader orde gesloten en bij vele uitbaters staat het water bijna aan de lippen. Daarom besloot het lokaal bestuur van Herzele om zich aan te sluiten bij De Grootste BuurtBistro op zaterdag 23 mei 2020.

De Grootste BuurtBistro

 Give a Day, Maakjemondmasker.be, Dinnergift en andere partners lanceren via www.impactdays.co de 5 Grootste Uitdagingen om de samenleving te verbinden in deze coronacrisis. Zo was er al de Nationale Naaiactie, die heel wat aandacht kreeg in de nationale pers. Op zaterdag 23 mei volgt De Grootste BuurtBistro. Het doel: de hele bevolking oproepen om (digitaal) met buren en familie te verbinden voor een gezellig ontbijt, lunch, avondmaal of aperitief, dat ze op 23 mei bestellen bij een lokale horecazaak.

“Omdat ook wij deze sector willen steunen, besloten we als lokaal bestuur om ons aan te sluiten bij dit initiatief”, vertelt Heidi Knop, schepen van Lokale Economie. “We contacteerden alle horecazaken, brouwerijen, wijndomeinen, … in onze gemeente en vroegen hen om zich in te schrijven. Het is bedoeling dat ze op zaterdag 23 mei take-away of delivery organiseren en hun bestelwebsite of —telefoonnummer met de website www.degrootstebuurtbistro.be delen. Via onze communicatiekanalen zullen we promotie maken voor dit grootschalig initiatief. We willen alle Herzelenaren oproepen om die dag take-away of delivery te bestellen bij een Herzeelse zaak.”

Hoe deelnemen?

De Herzelenaar kan op de volgende manier deelnemen aan De Grootste BuurtBistro:

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Take-out bestellen”.
  • Kies wat je op tafel wil zetten: ontbijt, lunch, brunch, zoetigheid, apero of diner. Bekijk de zaken die take-out of delivery aanbieden.
  • Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite. Doe vervolgens een bestelling.

Ook horecazaken kunnen zich nog altijd aansluiten:

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”.
  • Voeg de gegevens van jouw zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar jouw bestelformulier.