Kiwanis Zottegem Egmont steunt OKRA met naaibenodigdheden voor mondmaskers

Naar aanleiding van het nijpend tekort is OKRA, een trefpunt in Sint-Goriks-Oudenhove, vanaf de eerste dag begonnen met gratis mondmaskers te maken voor al wie ze nodig heeft zoals klinieken, rusthuizen, scholen, particulieren, enz… Toen OKRA een oproep deed voor ondersteuning heeft Kiwanis Zottegem Egmont dan ook geen moment geaarzeld om bij te springen.

OKRA is een vereniging van vrijwillige senioren en wou als meest kwetsbare groep haar dankbaarheid tonen en hun steentje bijdragen. Op dit ogenblik heeft OKRA met haar vrijwilligers reeds meer dan 3.500 stuks gemaakt. De tijd voor de vervaardiging van een mondmasker is enorm maar er is ook nood aan verschillende type materialen in grote hoeveelheden. Zo is er wel 1,6m lint nodig per mondmasker. Met de financi ële tussenkomst van Kiwanis Egmont Zottegem kan OKRA naaibenodigdheden aankopen voor honderden mondmaskers.