Merelbeke organiseert ontbijt en aperitief aan huis en zamelt muziekinstrumenten in voor Benin

Traditioneel is de maand juni een maand vol met feestelijkheden en festivals. Normaal gezien zou het lokaal bestuur Merelbeke dit jaar voor het zesde jaar op rij het Fair Share Repair Festival organiseren. Dat is een festival dat volledig in het teken staat van hergebruik en eerlijke en lokale handel. Het coronavirus heeft er jammer genoeg anders over beslist. Toch organiseert Merelbeke nog twee zaken die gepland stonden. Een lightversie dus.

Ontbijt en aperitief aan huis
Dit jaar is Merelbeke tien jaar FairTrade Gemeente en dat wil het lokaal bestuur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom kun je voor deze feestelijke editie genieten van een ontbijtpakket, maar ook van een aperitiefpakket boordevol eerlijke en lokale producten.

De pakketten worden op zaterdag 6 juni door verschillende vrijwilligers aan huis geleverd.   Krijg je al zin? Bestel nu je pakket op www.merelbeke.be/aperitiefontbijt.

Merelbeke zamelt muziekinstrumenten in voor Benin

Merelbeke zamelt in samenwerking met de vzw Rock Bujumbura ‘vergeten’ instrumenten in voor muziekscholen in Benin, West-Afrika. In deze coronatijden hebben vele mensen grote kuis gehouden. Samen met enkele Merelbeekse artiesten roept het lokaal bestuur op om je muziekinstrumenten af te leveren in de muziekvondelingenschuif aan het recyclagepark in Merelbeke. Elke zaterdag van de maand juni zorgen Merelbeekse artiesten zoals Jan Roelkens (Sioen), Willem Hoet en Michiel D’haeze (Mudcookies) voor een uurtje muziek tijdens je bezoek aan het recyclagepark. Wil je meer weten over deze actie? Ga dan naar www.merelbeke.be/inzamelenmuziekinstrumenten.