Beperkt aantal coronabesmettingen in Denderoord en De Populier


Geraardsbergen. Via de federale overheid werden bij de lokale zorginstellingen en de woonzorgcentra 1.100 testkits verdeeld, goed voor 130.000 testen. Ook in de woonzorgcentra van het Lokaal Bestuur Geraardsbergen Denderoord en De Populier werden bewoners en medewerkers in twee testrondes getest. De resultaten zijn bijzonder bemoedigend: slechts één medewerker en één bewoner testten positief.

In  woonzorgcentrum Denderoord testte 1 medewerker positief, weliswaar zonder symptomen. Deze heeft na verplichte quarantaine inmiddels het werk hervat. In een tweede testronde werd een bewoner asymptomatisch positief bevonden, waarna deze volgens de veiligheidsvoorschriften van Zorg en Gezondheid in quarantaine werd geplaatst. Alle andere medewerkers en bewoners testten negatief.

In woonzorgcentrum De Populier bleken alle 85 medewerkers en 90 aanwezige bewoners negatief.

Ondanks deze mooie resultaten kraaien de zorgmedewerkers geen victorie. Ze zijn terecht fier op alle geleverde inspanningen, maar beseffen dat tests slechts de weergave van een momentopname zijn. Blijvende aandacht voor alle doorgedreven voorzorgmaatregelen en alertheid bij de zorg voor de bewoners blijven noodzakelijk.

Directeurs Koen Delplace en Jan Schrever zijn terecht fier op de buitengewone inspanningen van hun team: “Wij zien onze medewerkers de laatste maanden nog meer dan anders van zeer nabij bezig. Zij verrichten echt berenwerk. Het is een voorrecht om met zo’n gemotiveerde teams te kunnen samenwerken. Wij blijven verder maximaal inzetten op de preventieve maatregelen.”