© 2East Benelux

Handgelsproeiers in de Zottegemse winkelstraten

Vandaag gaan deze zogenaamde handgelsproeiers rond in het winkelcentrum van Zottegem. De stad Zottegem ging hiervoor een samenwerking aan met het bedrijf 2East Benelux van Zottegemnaars Ellen Rigaux en Tijs Vandenbroucke.

Ze ontwikkelden een systeem om via op de rug gedragen vaatjes tot 1.250 mensen per uur te voorzien van ontsmettingsalcohol. “Ideaal om op korte tijd heel veel handen te ontsmetten”, aldus Ellen en Tijs. “In het post-coronatijdperk zal zo’n systeem zeker van pas komen. Denk maar aan voetbalmatchen, universiteiten of stations. Door onze unieke manier van werken hebben wij op geen enkel moment contact met de klant en heeft de klant ook geen contact met een eventueel besmet drukpompje of spray. Een win-win-situatie voor iedereen.”