Robert Blaton vrij onverwacht overleden

'Na de gewelddadige inbraak ging zijn gezondheid stilaan achteruit...'


Robert Blaton


Geraardsbergen. In het O.L.V.-Ziekenhuis in Aalst is de gewezen Ninoofse zelfstandige Robert “Bob” Blaton vorige zondag 17 mei vrij onverwacht overleden, een maand na het overlijden van zijn oudere broer Jacques, kinderdokter in Ninove.Robert Blaton zag het levenslicht op 3 februari 1950 in het gezin van dokter Armand Blaton-Muylaert in Ninove waar hij zich eerst vestigde al optieker, daarna als juwelier aan de Graanmarkt.

Robert was een geziene figuur in Ninove waar hij als korporaal zeer bedrijvig was bij de Brandweer. Daarnaast was hij er ook ge ëngageerd bij de Belgische Politieschuttersvereniging. Nadat hij er in zijn zaak was overvallen verhuisde hij naar Geraardsbergen waar hij, samen met zijn echtgenote Dina Maes, in de Grotestraat als juwelier werkzaam was. Toen hij ook daar werd geconfronteerd met een gewelddadige inbraak  met diefstal ging zijn gezondheid stilaan achteruit…

De uitvaartplechtigheid zal nu vrijdag 22 mei om 12 u 15  in intieme kring plaatsvinden in het Crematorium Siesegem in Aalst.

Albert Schrever