©Sophie Richez - Sint Theresiakerk - buurthuis berdam

Beperkte studieruimte op reservatie in Berdam vanaf 25 mei

Vanaf maandag 25 mei kunnen Ninoofse studenten opnieuw terecht in  buurthuis Berdam om samen te studeren. Hier is plaats voor 40 studenten om op voldoende afstand van elkaar zonder mondmasker te kunnen studeren. Indien blijkt dat de vraag groter is, en indien het haalbaar is voor het poetspersoneel, willen de stad in een tweede fase ook De Linde in Meerbeke ter beschikking stellen. Daar zouden 26 studenten op voldoende afstand van elkaar zonder mondmasker kunnen studeren.

Er worden verschillende voorzorgsmaatregelen genomen. Zo wordt er per student 10 vierkante meter ruimte voorzien zodat er zonder mondmasker kan gestudeerd worden, moet er een mondmasker worden gedragen wanneer er wordt rondgelopen of bij een toiletbezoek, worden alle lokalen, tafels en stoelen dagelijks ontsmet, en wordt het sanitair twee keer per dag gereinigd en ontsmet.

Reserveren verplicht

Reserveren is verplicht, en kan via de  Facebook-pagina ‘Studeren in Ninove’. Inschrijvingen gebeuren voor een volledige week (maandag tot en met zondag). Iedere student krijgt dan een vaste plaats en tafel toegewezen voor die week. Per locatie en per week wordt er een verantwoordelijke student aangeduid, die toezicht uitoefent. Studeren kan iedere weekdag van 8 tot 20 uur, in het weekend van 9 tot 20 uur.

Wij roepen studenten op om — gezien het beperkt aantal plaatsen – voor zichzelf uit te maken of zij echt nood hebben aan een plaats in deze studieruimte, of ze zich ook op een andere manier kunnen organiseren. Op die manier hopen we een antwoord te kunnen bieden aan studenten die hier het meest nood aan hebben.

Burgemeester Tania De Jonge: “Heel wat studenten kunnen door verschillende omstandigheden niet in ideale omstandigheden studeren en snakken naar de studieruimte die we kunnen aanbieden. Daarnaast ben ik ook heel blij dat we onze studenten hun vertrouwde plek kunnen geven, weliswaar mits reservering en strikte afspraken. “

©RV- Facebookpagina Studeren in Ninove