Zwalm opent zijn skatepark en sportveld op reservatie

Naast wandelen en fietsen, zijn ook andere sporten in openlucht opnieuw toegelaten. Heel wat skateparken en sportterreinen mogen opnieuw openen. In Zwalm worden deze opnieuw toegankelijk gemaakt op reservatie. Dat moet toelaten controle en handhaving uit te oefenen.
Via de gemeentelijke website kan een volwassene een groepsreservatie maken voor 1 uur skaten of sporten. Vervolgens krijgt die een e-mail bevestiging die als bewijs kan voorgelegd worden bij een controle. In de bevestiging worden ook alle regels uitgelegd. Zo mogen er maximaal 20 personen tegelijk op het skatepark en sportveld en moet iedereen 1,5 m afstand houden. Iedereen brengt zijn eigen sport- en spelmateriaal mee en deelt dit met niemand. Gsm’s voor het maken van foto’s of filmpjes mogen niet doorgegeven worden. Na het skaten of spelen moeten men de handen wassen. Het Lokaal Bestuur rekent op de verantwoordelijkheidszin en het gezond verstand van iedereen om dit te doen slagen.
Op bepaalde drukke momenten zoals op woensdagen en in het weekend worden er vrijwilligers aangesteld die toezicht zullen houden. Zo zal er een toezichter aanwezig zijn van 13 tot 18 u. op 21, 23, 27 mei en 3 juni. Kinderen zonder begeleider kunnen dan langskomen en kijken of er plaats is. Op andere momenten dient er gereserveerd te worden via www.zwalm.be/afspraken.