Zottegemse speelpleintjes vanaf vandaag geopend

De federale maatregelen volgend, heeft de stad Zottegem beslist de openbare speelpleintjes in Zottegem vanaf vandaag 27 mei open te stellen, voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Ondertussen worden de voorbereidingen getroffen voor de speelpleinwerking en blijft het wachten wat betreft de sportkampen.

“Vanaf vandaag mogen alle -12 jarigen zich terug in open lucht uitleven en samen spelen op de stedelijke speelpleintjes”, bevestigt burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “We vragen wel dat er bij voorkeur toezicht is van een volwassene (ouder, familielid, voogd, … ) én dat de veiligheidsmaatregelen gerespecteerd worden. Aan alle bezoekers van de speelpleintjes wordt gevraagd volgende afspraken te respecteren:  

â–ª Voor kinderen tot en met 12 jaar  

â–ª Kinderen mogen samen spelen  

â–ª Begeleiders houden 1,5 meter afstand van elkaar en van andere kinderen  

â–ª Max. 20 personen. Te druk? Kom op een ander moment terug  

â–ª Breng je eigen sport- en spelmateriaal mee  

â–ª Handen wassen voor en na het spelen  

â–ª Keelpijn, niezen of hoesten? Dan blijf je thuis  

“We geven ook graag nog enkele tips mee voor ouders en begeleiders,” zegt schepen van Jeugd Lieselotte De Roover (CD&V), “Laat je kinderen in de eerste plaats onbezorgd spelen, en maak vooraf thuis al goede afspraken met je kinderen over wat jij van hen verwacht! Bewaar voor jezelf steeds de fysieke afstand van 1.5 meter van andere kinderen en volwassenen, en volg de algemene hygi ëne maatregelen zoals handgel meenemen en een mondmasker dragen als de fysieke afstand niet gewaarborgd kan worden (bv. in geval van een noodsituatie).”  

Speelpleinwerking

Burgemeester Jenne De Potter geeft ook nog mee dat er volop gewerkt wordt aan de voorbereidingen van de speelpleinwerking voor juli en augustus volgens de laatste coronarichtlijnen. “Onze jeugddienst stelt alles in het werk om zo snel als mogelijk meer informatie te kunnen geven over de speelpleinwerking voor deze zomer. Ook krijgen jeugdverenigingen de nodige ondersteuning om hun kampten veilig te kunnen organiseren. Wat betreft sportkampen, moeten ook wij afwachten op verdere richtlijnen maar hopen we daarover spoedig te kunnen berichten.”