Schepen Christ Meuleman: ‘Uitstekend fietsrapport doet veel plezier’

Mooie score

Uit het Vlaams Fietsonderzoek dat in 2019 door De Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) gevoerd werd, komt Oosterzele met een heel mooi resultaat uit de bus nl. 66,1%. Het Vlaams gemiddelde is 60%. In de regio Vlaamse Ardennen staat Oosterzele met een score van 66,1% op de tweede plaats na Lierde (79,1%). En of schepen Christ Meuleman, de Verkeerscommissie en medewerkers fier zijn op dit mooi resultaat.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Meer dan 24 000 fietsers vulden in oktober 2019 de publieksbevraging in. De steden en gemeenten die minstens vijftig beoordelingen achter hun naam kregen, kregen ook een individueel rapport. Voor Oosterzele vulden maar liefst 167 gebruikers van onze fietsinfrastructuur de beoordeling in. Daardoor beschikken we nu over een gedetailleerd rapport en kan Gemeente Oosterzele heel gericht gaan werken.

Schepen voor Mobiliteit Christ Meuleman: “Het doet me heel veel plezier dat Oosterzele zich op deze plaats kon positioneren. Dit is het resultaat van het harde werk van de voorbije jaren. Het is een echte stimulans om op de huidige manier te blijven verder werken! Als we onze resultaten vergelijken met gemeenten die meer noordelijk liggen, behalen we zelfs de beste score.”

Toekomstplannen

Momenteel wordt i.s.m. Provincie Oost-Vlaanderen intensief verder gewerkt aan de fietssnelweg met in het bijzonder de verbinding Landskouter — Scheldewindeke langsheen het spoor. De provincieraad zal zich in zitting van juni ook buigen over het dossier om de verbinding Balegem — Zottegem te realiseren. De bedoeling daar is eind dit jaar de werken te kunnen starten. Oosterzele ontwikkelde ook een fietsplan. Dat plan staat boordevol acties die het comfort, veiligheid, … van de fietser op Oosterzeelse wegen moeten verbeteren. Voorzitter Verkeerscommissie Filip Vermeiren: ‘Deze zomer werken we een aantal projecten uit. We maken verder werk van ‘Oosterzele Fietsgemeente’.     Reporter 17