BRAKEL – Spuwer voorgeleid voor onderzoeksrechter en aangehouden

 

Maandag 25 mei 2020 omstreeks 18u20 werd de lokale politie van PZ Brakel opgeroepen i.v.m. een vechtpartij. Tijdens de politionele tussenkomst gedroeg de verdachte, een 18-jarige man, zich weerspannig.

Wanneer hij door de agenten verzocht werd om plaats te nemen in het dienstvoertuig, werkte hij niet mee en werd agressief. Toen de agenten hem in de combi wilden plaatsen, spuwde hij naar hen.
Ook tijdens de overbrenging en bij het opsluiten bleef de betrokkene zich weerspannig gedragen.
Uiteindelijke beschadigde hij ook nog een aantal zaken in zijn cel.

De man werd door het parket Oost-Vlaanderen op dinsdag 26 mei 2020 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde wegens het spuwen in de richting van de politie, weerspannigheid en het toebrengen van beschadigingen in de cel. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.