Open Vld meerderheid serveert CD&V ‘Brakelbon’ af!

Ondanks de beloofde voornemens op de gemeenteraad van april, werd er   geen concreet tegenvoorstel of alternatief voor onze ‘Brakelbon’ naar voor gebracht door de meerderheid.
Ons agendapunt werd op de vorige Raad verdaagd zodat de meerderheid een tegenvoorstel kon doen, maar dit voorstel bleef compleet uit vertelt Bart Morreels(CD&V)
“Een simpele njet met als uitleg ‘te duur’ was het formele antwoord.
Tot zover het diepgaand onderzoek en tegenvoorstel van Open Vld.
Maw de vele getroffen burgers blijven achter met lege handen, alsook blijft het een gemiste kans om de vele handelaars, die gedwongen werden effectief te sluiten, een extra hart onder de riem te steken na de lockdown.
Op de vraag betreft de ‘belastbaarheid’ van de subsidie aan de handelaars, gesteld tijdens de vorige Raad   werd nu wel positief geantwoord dat deze belastingsvrij zal zijn.
Tevens zal er een tombola worden gehouden via de Brakelse handelaars waarbij er 10 waardebonnen kunnen worden gewonnen, te gebruiken in een Brakelse handelszaak.
Nochtans gaf de Open Vld meerderheid als één van hun argumenten op onze ‘Brakelbon’, dat iedereen deze zou inruilen in de niet getroffen warenhuizen!
Terwijl ze nu zelf het tegendeel bewijzen met deze tombola, waarbij de waardebonnen overal zullen kunnen worden opgebruikt.
Als positieve noot werd er wel unaniem beslist om de subsidies voor de Brakelse verenigingen éénmalig te verdubbelen voor 2021.”

Te duur

Schepen voor financi ën Peter Vanderstuyf reageerde door te zeggen dat die bon te duur was. ” Die 25 euro per bon zou een gat cre ëren van 350000 euro.   De Brakelse zaken hebben wel 500 euro steun gekregen en daar zijn ook deze bijgekomen waarvan de zaakvoerders buiten Brakel wonen.

Wat betreft de verloting van de waardebonnen is het reglement aangepast dat de winnaars deze bonnen moet verzilveren in de zaak waar hij of zij de deelnamebiljetten   heeft ontvangen.”