Dagverzorgingscentrum Egmont heropent vanaf 2 juni

Het Dagverzorgingscentrum Egmont in Zottegem opent vanaf dinsdag 2 juni terug zijn deuren. Na de verplichte sluiting omwille van coronamaatregelen, zette de Nationale Veiligheidsraad nu het licht op groen om terug op te starten.

“Wij zijn blij terug gasten te kunnen ontvangen in het dagverzorgingscentrum, en hen bij te staan met de specifieke zorgnoden en ondersteuning op maat die zij zo hard nodig hebben. Uiteraard werd de heropening grondig voorbereid en nemen we alle voorzorgen om maximale veiligheid te garanderen. Onze gasten behoren tot een risicogroep voor het coronavirus dus we zien er nauw op toe dat de veiligheidsmaatregelen strikt worden nageleefd,” zegt burgemeester Jenne De Potter. In het belang van ieders veiligheid, worden er heel wat extra maatregelen gehanteerd:

  • gereorganiseerde infrastructuur om de social distance te kunnen respecteren
  • verplicht gebruik van mondmaskers als de 1,5 meter afstand niet mogelijk is
  • zeer goede handhygi ëne gedurende de dag
  • dagelijkse reiniging volgens de richtlijnen van agentschap Zorg en Gezondheid
  • specifieke maatregelen voor het vervoer (terug mogelijk via De Bron)
  • controle temperatuur en symptomen bij aankomst, en procedure als een gast ziek blijkt te zijn
  • enkel gasten worden toegelaten, geen familieleden of bezoekers
  • strikte scheiding van bewoners en medewerkers van het Woonzorgcentrum

Het dagverzorgingscentrum is terug open van maandag tot vrijdag en heeft plaats voor 15 gasten. Er zijn nog beschikbare plaatsen dus senioren vanaf 65 jaar die — nu meer dan ooit — ondersteuning nodig hebben, zijn welkom en kunnen een plaatsje aanvragen. Ook voor personen met dementie die nu door een bijzonder moeilijke periode gaan, bieden we structuur en zorg. Voor alle praktische afspraken, openingsuren en informatie, vragen we contact op te nemen met het dagverzorgingscentrum via email naar dvcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op 09 364 56 90. Bij elke versoepeling van de coronamaatregelen blijft het stadsbestuur te allen tijde de nodige voorzorgen nemen. “Het dagverzorgingscentrum deed eerder dienst als COVID-afdeling voor het woonzorgcentrum. Hoewel we er tot nu toe bijzonder goed in geslaagd zijn het coronavirus buiten te hebben, blijven we preventief voorzien voor eventuele besmettingen. De quarantaine-afdeling voor eventuele COVIDpati ënten is nu op een andere locatie ondergebracht zodat het dagverzorgingscentrum terug zijn gebruikelijke diensten kan hernemen,” vertelt schepen van sociale zaken en senioren Peter Vansintjan.