©Sophie Richez - Burgemeester Tania De Jonge

Vrijetijdssector lanceert facebookgroep Ninove Boegeert

Corona of niet, Ninovieters willen niet stil zitten. Ze willen actief bezig zijn, creatief uit de hoek komen, “boegeren”. Een prachtig Ninoofs dialectwoord dat zoveel meer omvat dan enkel ‘bewegen’. En wij willen graag zien wat er bougeert. In de Facebookgroep  Ninove Boegeert  posten de stadsdiensten de komende maanden heel wat tips om Ninovieters bezig te houden. Maar de inwoners morgen er ook hun talent en/of tips delen. Componeerden ze een muziekstuk? Zijn ze gek van een gedicht? Kennen ze een écht verborgen plekje? En willen ze dit graag delen? Dan kunnen ze het posten in de FB-groep Ninove Boegeert! Zo kan iedereen meegenieten. Vanuit zijn kot.

Burgemeester Tania De Jonge: “Onze vrijetijdssector zat in deze coronatijden niet stil, ook al werden al onze evenementen afgelast. Onze diensten zijn heel actief op sociale media, en breiden dit nu ook uit met een platform waar zij leuke tips geven aan Ninovieters, maar Ninovieters ook élkaar kunnen tippen. Een initiatief dat ik alleen maar kan toejuichen. Het is nog niet zeker wat de zomer zal brengen op vlak van evenementen, het is dan ook fijn dat onze inwoners via deze weg toch leuke dingen kunnen ontdekken.”

Zoek  vanaf maandag 1 juni  ‘Ninove Boegeert’ op Facebook, maak je lid van de groep, en verveel je de komende maanden geen moment!

Ondertussen werkt de cel evenementen, samen met schepen voor cultuur Henri Evenepoel en schepen voor evenementen Marc Torrekens, verder aan een plan om deze zomer toch ook leven in de stad te kunnen brengen. Uiteraard rekening houdend met de  maatregelen die zullen worden opgelegd.