Schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA) met minister en partijgenoot Matthias Diependaele.

Schepen Evert De Smet (N-VA) over dramatisch fietsrapport voor Zottegem

De Zottegemse Fietsersbond publiceerde deze week een fietsrapport waaruit blijkt dat het fietsen in Zottegem ‘allesbehalve veilig laat staan comfortabel’ is. We vroegen bevoegd schepen Evert De Smet (N-VA) om een reactie.

Lees via deze link meer over het ‘dramatisch’ fietsrapport van de Fietsbond voor Zottegem: link

“Aandacht voor fietsers is en blijft een prioriteit voor het Zottegemse stadsbestuur”, aldus Evert De Smet. “Deze bewindsploeg is echter nog maar minder dan anderhalf jaar aan de slag. In die korte tijd werd wel al een nieuwe fietstunnel gerealiseerd aan de nieuwe spoorwegtunnel in Erwetegem. Maar ook in de plannen die op tafel liggen voor de eerste echte werken die deze bestuursploeg wil aanvatten, is er steeds zeer ruime aandacht voor fietsers. Zo worden er nieuwe fietspaden aangelegd in de Jasmijnstraat en een deel van de Tweekerkenstraat naar aanleiding van de komende herinrichting daar. Maar ook in de plannen voor de heraanleg van de Bontestraat en de Provinciebaan zullen veilige en ruime fietspaden voorzien worden. Er werden ook al extra fietsenstallingen geplaatst op de Heldenlaan en heel binnenkort zal er beslist worden over extra fietsenstallingen in de Hoogstraat. Ook bij de plannen voor de heraanleg van de Welzijnstraat wordt het comfort en de veiligheid van de fietser voorop gezet. In de Arthur Gevaertlaan gaan we fietspaden laten schilderen en het kleine rond punt ter hoogte van de Bijloke ook veiliger maken. Uiteraard zet ik ook het werk verder dat mijn voorgangers de voorbije jaren al hebben opgestart: veilige fietsroutes maken van en naar de deelgemeenten voor de (schoolgaande) jeugd en de senioren. Dergelijke plannen kunnen niet gemaakt én uitgevoerd worden op zo een korte termijn. We werken dus stevig door om er voor te zorgen dat Zottegem tegen 2024 al een stuk beter zal scoren op de fietsenquête. Bovendien doen we dat door nauw te overleggen met organisaties zoals de Fietsersbond, met de Zottegemse scholen én met de Vlaamse Overheid.”