Twee bewoners Woonzorgcentrum Egmont testen positief op corona

Twee bewoners van woonzorgcentrum Egmont hebben positief getest op het Covid-19 coronavirus. Volgende week iedereen in de betrokken vleugel opnieuw getest worden.

Het gaat om de cluster Velzeke in het woonzorgcentrum (in totaal zijn er vier) en het was coördinerend en raadgevend arts Dr. Schokkaert die had aandrongen op een nieuwe test. De bewoners vertonen momenteel geen enkel symptoom en zijn allebei in goede gezondheid.

“Onmiddellijk werden de nodige maatregelen genomen en dit in nauw overleg met de CRA en het ziekenhuis”, reageert burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “De twee bewoners zijn geïsoleerd en worden in meest optimale en veilige omstandigheden verzorgd. De familie van de bewoners is in kennis gesteld van de positieve test van hun verwanten,”

Schepen van Sociale zaken en Senioren Peter Vansintjan (CD&V) laat weten dat iedereen in de vleugel volgende week opnieuw zal worden getest. “De situatie wordt zeer nauw opgevolgd en het personeel doet er alles aan om in de meest veilige omstandigheden de beste zorgen aan te bieden, waarvoor onze dank.”