22-jarige Jonah Penninck nieuwe voorzitter van CD&V Zottegem

De 22-jarige Jonah Penninck uit Sint-Maria-Oudenhove wordt voorzitter van CD&V Zottegem. Hij is amper 22 jaar oud en is zo de jongste CD&V-voorzitter van Vlaanderen.

“Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jonah al heel wat politieke watertjes doorzwommen”, laat CD&V Zottegem weten. “Hij is masterstudent politicologie aan de UGent en liep in het kader van zijn studies een semester stage op de studiedienst van CD&V. Daarnaast werd hij begin mei dit jaar verkozen tot nationaal voorzitter van de Christendemocratische Studenten (CDS). Ook in Zottegem is hij geen onbekende. In 2018 nam hij een eerste keer deel aan de lokale verkiezingen en wist een goede score te behalen. Hij is de huidige ondervoorzitter van de partij en neemt nu de voorzittersrol over, gesteund door het voltallige partijbestuur en de uittredende voorzitter.”

“Ik ben bijzonder vereerd en gemotiveerd om het schitterende team van CD&V Zottegem verder te leiden: samen met de mandatarissen en het partijbestuur zijn we klaar voor de toekomst en bouwen we verder aan een beter Zottegem”, aldus Jonah.   Huidig voorzitster Anne Coppens stopt als voorzitter, maar blijft uiteraard wel lid van de partij.”

Burgemeester Jenne De Potter dankt Anne uitdrukkelijk en hartelijk voor haar groot engagement en inzet voor de partij.

“Anne heeft schitterend werk geleverd. Met Jonah hebben we een groot politiek talent in handen die minimaal tot aan de volgende voorzittersverkiezingen de partijleiding in Zottegem zal overnemen en dat met veel jeugdig enthousiasme, gedrevenheid en vaardigheid zal doen.”