Gratis parkeren blijft. Parkeerschijf verplicht.


Geraardsbergen. Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen heeft tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis tijdelijk beperkt parkeren ingevoerd in de betaalzone in het centrum via het plaatsen van een parkeerschijf. Enerzijds om meer klanten aan te trekken voor de lokale handelaars en anderzijds om te zorgen voor de nodige roulatie. De parkeerautomaten werden tijdelijk buiten werking gezet. Men moet dus de parkeerschijf correct voorleggen, indien men geparkeerd staat in de betaalzone.

Er wordt echter gemerkt dat veel inwoners hun bewonerskaart gebruiken in de betaalzone. Dit mag uiteraard niet. Tegen inbreuken hierop zal een retributie volgen. Mensen met een bewonerskaart mogen niet gratis parkeren in de betaalzone. De bewonerskaart geldt enkel voor welbepaalde straten van de blauwe zone. Die straten werden vermeld bij het toekennen van de bewonerskaart.