Vlaamse regering steunt gemeenten

Oosterzele krijgt 127.330,50 euro

De gemeente Oosterzele zal van de Vlaamse regering 127.330,50 euro ontvangen om de jeugd-, sport- en cultuurverenigingen te steunen in deze moeilijke coronatijden. De coronacrisis heeft onze economie en samenleving grondig door elkaar geschud. De afgelopen maanden en weken waren een beproeving waarbij lokale besturen weer maar eens hun ongelooflijke kracht hebben bewezen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Nu we werk moeten maken van de relance van onze economie en samenleving, zullen het dan ook onze steden en gemeenten zijn die opnieuw het verschil zullen maken. Vlaams minister Bart Somers (Open Vld), bevoegd voor binnenlands bestuur, oordeelt dat de lokale besturen het dichtst bij onze burgers staan en daar is ook de Vlaamse regering zich van bewust. Daarom zullen de lokale besturen 87,3 miljoen euro ontvangen uit het noodfonds.
Filip Michiels, fractieleider Open Vld plus Oosterzele:
“Elke stad of gemeente krijgt daar een deel van om dit in te zetten voor het lokale verenigingsleven. Voor Oosterzele gaat het om 127.330,50 euro. Het zijn belangrijke extra middelen om onze lokale vereniging binnen jeugdwerk, sport en cultuur te ondersteunen, na een weggevallen voorjaar. Die extra stimulans zal de verenigingen helpen om Oosterzele een gezellige, levendige verenigingengemeente te blijven maken.” De Vlaamse regering biedt   maximale autonomie en vrijheid om te beslissen hoe die middelen worden ingezet.