Geen zomerconcerten in Erpe-Mere deze zomer

Droevig nieuws om het weekend mee in te zetten. De Zomerconcerten Erpe-Mere van deze zomer moeten helaas afgelast worden wegens overmacht door het Corona-virus.

De organisator: “Sinds de zomer van 2017 organiseren we met de vzw Twalsiree in samenwerking met het gemeentebestuur van Erpe-Mere en met de steun van vele partners en lokale verenigingen de Zomerconcerten Erpe-Mere. Op het Domein Steenberg konden de voorbije jaren duizenden mensen genieten van een gratis muzikaal programma en leuke randanimatie.

We keken heel hard uit naar de editie van 2020, want we waren er opnieuw in geslaagd om een fantastisch programma samen te stellen.
Op maandag 16 maart zouden we dat programma voorstellen aan pers, publiek en vrijwilligers. De Corona-crisis heeft er echter anders over beslist…

Sinds de invoering van het federale verbod op massa-evenementen tot 31.08.2020 was het al duidelijk dat de Zomerconcerten Erpe-Mere deze zomer hoogstwaarschijnlijk niet zouden kunnen doorgaan. De voorbije weken hoopten we samen met iedereen op een verbetering van de gezondheidssituatie die zou toelaten dat de maatregelen afgebouwd zouden kunnen worden.

We hebben zo lang mogelijk gewacht met het nemen van een definitieve beslissing over het annuleren van de Zomerconcerten 2020. Maar na de Veiligheidsraad van woensdag 3 juni kunnen we niet anders dan die spijtige beslissing te nemen.

Hoewel de maatregelen op veel gebieden versoepeld worden, is het nu helemaal duidelijk dat dat voor grotere evenementen de komende maanden niet het geval zal zijn. Er zullen in de zomer van 2020 dus helaas g één Zomerconcerten Erpe-Mere zijn, wegens overmacht door het Corona-virus. We willen iedereen langs deze weg nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de ondersteuning de voorgaande jaren.

Als het kan en mag, en voor ons als organisatie financieel haalbaar is, willen we in de zomer van 2021 graag opnieuw Zomerconcerten Erpe-Mere organiseren.

En in dat geval hopen we natuurlijk opnieuw op jullie enthousiaste aanwezigheid, want we zien jullie graag (komen)”