Op caf é gaan wordt anders!!

 

Door de versoepeling  van de coronamaatregelen kan men vanaf morgen terug op caf é of restaurant gaan. Wij bezochten een kleiner caf é, nl De Vliegende Hollander in St.-Blasius-Boekel  en  kastelein  Walter gaf ons de nodige uitleg.

Het valt direct op dat er heel wat minder plaatsen zijn en dat er veel  bewegwijzeringspijlen zijn aangebracht.

Walter: “ De klanten komen binnen  en vooreerst dienen ze hun handen te ontsmetten. Een groepje mensen ( bubbel) kan dan plaats nemen en één persoon  kan dan komen bestellen aan de toog. Dit moet steeds dezelfde persoon zijn. Aan de toog komen zitten is niet mogelijk.

Het afwassen van glazen is evenwel versoepeld. Vooreerst werd er gesuggereerd dat alle glazen door een vaatwasser moesten. Dit is afgevoerd en nu kunnen we in een dubbele spoelbak ons verhelpen door middel van een waterkoker te gebruiken en zo steeds warm water bij de hand te hebben.

Binnen en buiten lopen ,zoals in het verleden gebeurde,  kan  niet meer . Wie buiten gaat plaats nemen blijft daar. Men moet zittend consumeren.  We moeten immers steeds de social distancing respecteren.  Op het toilet is er één van de  piscines afgesloten om de afstand te waarborgen. Met de betaalkaart betalen wordt ook mogelijk. Alle zitplaatsen en toiletten dienen geregeld te worden ontsmet.

Gelukkig dat het reserveren is afgevoerd want hoe zou je dit allemaal moeten bijhouden!

Het is niet de bedoeling dat we hier heel  de dag  politieman spelen maar we hopen dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt.

Binnen de zaak kunnen een 17 tal personen plaats nemen en buiten is er eveneens heel wat plaats op een vernieuwd terras.

Onze zaak heeft   dezelfde sluitingsdagen zoals voor het coronagebeuren.  Ik ga vanaf dinsdag 16u open en in de week van wo tot zondag is dit vanaf 10 uur.

Uiteraard hopen we dat de klanten terugkomen.”