Sp.a vraagt om kunstgrasveld in Bevegem ook te laten gebruiken door inwoners

Als het van sp.a afhangt moet het kunstgrasveld aan de Bevegemse Vijvers ook toegankelijk zijn voor inwoners op momenten dat het niet gebruikt wordt door verenigingen. Sp.a-gemeentereaadslid Peter Roman: “Het ziet ernaar uit dat heel wat Zottegemse gezinnen door de coronacrisis de zomer noodgedwongen in onze Egmontstad zullen doorbrengen. Het zou goed zijn om hen de kans te geven te komen sporten op het kunstgrasveld als dat toch vrij is. We hebben die faciliteiten in onze stad, waarom zouden we ze   niet optimaal gebruiken?”

 

“Door de coronacrisis zullen heel wat Zottegemse gezinnen de zomer doorbrengen in onze Egmontstad. We moeten ervoor zorgen dat het ook voor wie thuisblijft een topzomer wordt in eigen stad,” laat Peter Roman weten. “Daarom stellen we voor om het kunstgrasveld aan de Bevegemse Vijvers gratis open te stellen voor Zottegemnaren op de momenten dat het niet wordt verhuurd aan verenigingen. We hebben geïnvesteerd in een fantastisch kunstgrasveld, waarom zouden we dat niet optimaal gebruiken?”

Peter Roman: “Het zou jongeren de kans geven om gezond en in openlucht samen te sporten. Momenteel is het zwembad immers nog gesloten en niet alle binnensporten zijn al toegestaan. Waarom zouden we een groepje vrienden bijvoorbeeld niet de kans geven om een balletje te trappen op het kunstgrasveld als het niet gebruikt wordt? Vanzelfsprekend moeten ze zich wel aan de voorwaarden houden en het terrein netjes houden. Zeker nu moet de gemeente ervoor zorgen dat er genoeg mogelijkheden zijn voor Zottegemse gezinnen om op een betaalbare en leuke manier de zomer door te brengen in eigen stad.”

Sp.a Zottegem legt het idee alvast voor op de volgende gemeenteraad en hoopt dat de meerderheid oren heeft naar het voorstel. “We hebben die faciliteiten in onze stad, waarom zouden we ze niet optimaal gebruiken? Daar kan toch niemand tegen zijn?”

Meer info? Peter Roman – tel. 0478 24 10 76